GORDIJNRAILS    VOOR GORDIJNEN MET PLOOIEN   

 BREEDTE

 • Meet de breedte van de rails. Als u nog geen rails heeft hangen meet 25cm extra aan beide kanten van de raam zodat je later geen lichtinval aan de zijkant van de raam binnen krijg. Onze atelier houd al rekening met extra stof voor de plooien.

 

HOOGTE

 • Meet vanaf de bovenkant van de rails tot aan het punt waar het gordijn moet komen. Dit kan de vloer, de vensterbank of de radiator zijn.
 • Houd bij het meten rekening met vensterbanken, radiatoren of andere uitstekende delen en eventueel met een nog te leggen vloer.
 • Meet op drie plaatsen, links, in het midden en rechts. De kortste maat geeft u op bij uw bestelling.
 • Het atelier haalt 2 cm van de lengte af zodat het gordijn vrij hangt. Bij een defintieve bestelling nemen we hierover nog contact met uw op om misverstanden te voorkomen.

 

GORDIJNROEDE VOOR GORDIJNEN MET RINGEN OF MET PLOOIEN

BREEDTE

 • Meet de breedte van de roede. Als u nog geen roede heeft hangen meet 25cm extra aan beide kanten van de raam zodat je later geen lichtinval aan de zijkant van de raam binnen krijg. Onze atelier houd al rekening met extra stof voor de plooien.

HOOGTE

 • Meet vanaf de bovenkant van de roede tot aan het punt waar het gordijn moet komen. Dit kan de vloer, de vensterbank of de radiator zijn.
 • Zeilring 40 mm : roede diameter max 35 mm
 • Het atelier haalt 1,5 cm van de lengte af zodat het gordijn vrij hangt. Bij een defintieve bestelling nemen we hierover nog contact met uw op om misverstanden te voorkomen.
 • Als de rail of roede nog niet hangt, is het advies indien mogelijk de rail of roede en dus ook het gordijn aan weerszijden 25 cm voorbij het raam te laten lopen.

 

Algemene Aanbevelingen en Tips ( zie hieronder )

 • Gebruik voor het opmeten altijd een metalen rolmaat. De rolmaat die u gebruikt moet lang genoeg zijn om de volledige lengte of breedte in één keer te meten.
 • Voor het juist meten van de hoogte is het belangrijk dat de rails of roede al is bevestigd.
 • Als er nog geen rails of roede hangt adviseren wij deze aan weerzijde 25 cm breder dan het raam te nemen.
 • Heeft u een nieuw huis of bent u aan het verbouwen dan moeten de vloeren en vensterbanken zijn afgewerkt en klaar zijn alvorens u gaat meten.
 • Meet de hoogte altijd op minimaal drie plaatsen. Links, in het midden en rechts.
 • Meet u verschil in hoogte? Houdt dan de kortste maat aan.
 • Het is verstandig om twee keer te meten. Zo voorkomt u fouten en weet u zeker dat u juist gemeten heeft.

 

Hoeveel cm moet een gordijnrail of roede bréder zijn dan het raam?

Wij adviseren altijd een gordijnrail of roede te bestellen die breder is dan het raam. U wilt namelijk niet dat bij het openschuiven de gordijnen (oftewel het gordijnpakket) nog deels voor het raam hangen. Een brede gordijnrail of roede zorgt er ook voor dat u geen last heeft van vervelende lichtkieren, dit komt omdat het raam volledig wordt bedekt met gordijnen. Voor het bepalen van de lengte van uw gordijnrail of roede moet u hier dus rekening mee houden.

De breedte van het raam x factor 1.2
Hoeveel cm een gordijnrail of roede moet uitsteken – berekent u op de volgende manier: De breedte van het raam x factor 1.2. Stel uw raam is 400 cm breed. Dan doet u 400 cm x factor 1.2 = 480 cm. 480 cm is de breedte die u moet aanhouden. Dit houdt in dat u totaal 80 cm bij de breedte van het raam moet optellen. Houd minimaal 20 cm (aan weerszijden van het raam) om geen last te hebben van lichtkieren!}


Tip: Gaat u de gordijnen tussen twee muren bevestigen? Haal 2 cm van de totale lengtemaat af zodat u de gordijnrail makkelijk kunt monteren.

Gordijnen op roede?

Zorg dat de roede of rails breder zijn dan het raam zodat er aan de zijkanten geen openingen ontstaan en zodat je het gehele gordijn naast het raam kunt schuiven. De lengte van de rail bepaalt de breedte van een gordijn. Als er nog geen rail hangt, adviseren wij de rail minimaal 25 cm aan beide kanten van het raam te laten uitsteken; hierdoor hangen de gordijnen mooi langs het raam. De hoogte wordt bepaald door de maat tussen de vloer en de bovenkant van het gordijn. Hiervan moet 2 cm worden afgetrokken, zodat het gordijn vrij boven de vloer hangt.

3d Gordijnen

3D Gordijnen aan een rails of roede bevestiging,de totale breedte + hoogte invoeren wat u heeft opgemeten in uw kamer, gordijn haken/roede ringen krijgt u de gratis erbijAan beide zijanten 25cm extra breedte invoeren, zodat uw geen lichtinval van de zijkanten van de raam binnen krijg.